2014. április 23., szerda

Ubuntu 14.04 Release Party

Az Ubuntu 14.04-es LTS, Trusty Tahr kódnévre hallgató verziója 2014. április 17-én jelent meg. Ennek apropóján 2014. április 18-án Ubuntu Release Party megrendezésére került sor Pécsett, az Apolló Étteremben. Ennek célja nem a feltétel nélküli "kockulás" volt, hanem maga az összejövetel. Ahogy az Ubuntu Közösség is írja: az Ubuntu nemcsak egy operációs rendszer, hanem egyben egy nagy, sokszínű közösség is. Az összejöveteleken új embereket ismerünk meg, beszélgetünk, megtudunk egymásról sok mindent, ami új barátságok létrejöttéhez is vezethet.

A parti nagyon jól sikerült, az új Ubuntu feltelepítésre került, közösen áttekintettük az újdonságokat, a telepítés és konfigurálás végeztével pedig ettünk-söröztünk-kóláztunk, beszélgettünk egy nagyot, új embereket ismertünk meg. És egy percig se bánjuk! Az eseményen képek is készültek.




















Az eseményen összesen 10-en voltunk, de tudunk sokakról, akik egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtak eljönni. Havonta egyszer szoktak összejövetelek lenni, és általában nagyon jól szoktak sikerülni, a résztvevők száma változó, de akármennyien jövünk is össze, mindig jól érezzük magunkat. Más városok Ubuntu-felhasználóit is arra buzdítom, havonta egyszer (Pécsett minden hónap második péntekjén) jöjjenek össze, és ismerjék meg egymást! Érdemes. Aztán pedig gondolkodhatunk egy országos turnéban, kirándulásban... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése